2011. június 10., péntek

A szereplőkről a szellemekről, a románcokról & Megvan a 3. évad premierjének dátuma
Katerina Graham sajnos nem árulhat el túl sokat a 3. évad rejtélyeiről, hiszen az írók a napokban kezdték el a legújabb szezon forgatókönyvét megírni. Jó hír mégis, hogy hivatalosan is közzétették a 3. szezon 1. részének, azaz az új évad premierjének dátumát: 2011. szeptember 8., csütörtök. Úgy látszik minden évben egy nappal hamarabb érkezik a vadonatúj epizód (2009 - szeptember 10; 2010 - szeptember 9). Ha minden igaz és negyedik szezon is lesz, akkor remélhetőleg szeptember 6-án adják le a 4.01-t (hacsak nem áttolják szeptember 13-ra). 
Az egyik nagy meglepetés a fináléban az volt, hogy Jeremy képes látni a halottakat, kezdve a két barátnőjével, akik mindketten vámpírok voltak, majd később meg is haltak.
"Jeremy még a sorozat elején bezárkozótt, szomorú jellem volt, hiszen a szülei meghaltak, valamint barátnőjét, Anna-t is hamar elveszítette" - mondta McQueen. "Jer legnagyobb félelme a halál: hiszen elveszíti mindazokat, akiket szeret. Érdekes lehet mindenki számára az, hogy az új képességével majd láthatja azokat, akiket elveszített. Talán ez fogja kihúzni őt abból a sötétségből, ahova tartozik a nővérének majdnem elvesztése, s az, hogy Jenna és John is meghalt. A halál itt már nem a véget jelenti, ezt bizonyítja ez az új képesség is." 
Jeremy-nek nemcsak az új erejével kell szembenéznie, hanem az ebből adódó problémákkal is: Bonnie vajon mit szól ahhoz, hogy Jeremy a volt barátnőivel cseveg? Katerina és Steven sem tart ettől a csavartól a harmadik évadban. Steven elárulta, még ő sem tudja, vajon éket ver-e Jer és Bonnie kapcsolata közé ez az egész "látja-a-halottakat"-dolog. Szerinte Jeremy bevallja mindezt barátnőjének, hiszen Bonnie is bizonyította a fináléban, hogy szereti a fiút. A kapcsolatuk mára már erős.

...FOLYTATÁS ...

Katerine Graham szerint nem zavaró tényező a karakterek közti korkülönbség, hiszen a romantika így is megvan Jeremy és Bonnie között. 
"Először kicsit fura volt, sokkolt mindenkit - hiszen felnőnek együtt, majd hirtelen szerelmesek lesznek egymásba? Olyan volt, mintha valamit forralnánk, de mindez lassan történik, s egy hosszú folyamat végeredményeként jön létre. A kapcsolatuk elején ott volt egyfajta szexuális feszültség, ami egyre jobban oldódott az évad vége felé. Mindenki drukkolt nekik, hogy jöjjenek össze, s ez sikerült is" - fejtette ki véleményét Katerina karaktereik kapcsolatáról. 
A romantika mindig is fontos szerepet játszott a The Vampire Diaries-ben, hiszen több szerelmi háromszög is kialakult az évadok során, a legutóbbi pedig a Matt-Caroline-Tyler-féle háromszög volt. "Azt hiszem, hogy nagyon sok olyan jelenet van a sorozatban, amit az életben is látunk, nap mint nap: a felnőtté válás, az élet és halál következményei, valamint a tizenévesek közötti kapcsolatok fontossága." - mondta Candice Accola. "Ha visszagondolok a középiskolára, emlékszem arra, milyen fontos szerepet töltött be az első szerelem. Szakítotok, aztán újra összejöttök, s ez olyan drámai."Candice szerint az elmúlt két évadban pár epizódot nevezhettük volna akár "Vampires: The College Years"-nek, azaz "Vámpírok: A főiskolai évek"-nek is. 
Candice ragaszkodott hozzá, hogy jó kapcsolatot ápoljon Caroline Matt-tel, valamint Tyler-rel is. Mikor Matt-tel volt, az valóban szerelem volt, de Tyler-nél mindez a barátságból alakult ki. Két teljesen más helyzet, más alapok. 
Kezdettől fogva a sorozat azt mutatja, hogy képes kiírni olyan karaktereket, akiket szerettünk, hogy mások jobban ki tudjanak bontakozni. Bár tény, az összes színészben ott lakozik egyfajta félelem, hogy vajon az ő karakterét mikor fogják megölni, eltűntetni. Accola elmondta, ő tiszteletben tartja az írók döntését, akármi legyen is az."Az írókat nem lehet felelősségre vonni azért, amit ők elhatároznak. A sorozat megköveteli egyes szereplők halálát. 
Imádom a Dexter című sorozatot, nagy rajongója vagyok. Náluk van az, hogy sorra írják ki a főszereplőket. És a mi sorozatunk pedig olyan, hogy nem tudom, mikor mi fog történni, s hogyan." - mondta Candice Accola.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése