2011. december 21., szerda

Az elsőkről


Jelenleg 20 NAP VAN ADDIG, HOGY A THE VAMPIRE DIARIES VISSZATÉRJEN A KÉPERNYŐKRE, és itt, a Zap2it-nél, igyekszünk a lehető legtöbbet segíteni nektek ezekben a hideg, magányos napokban a kedvenc szörnyetegeink / boszorkányaink / vadászaink / bajban lévő kisasszonyaink nélkül.

Először is, itt az ideje, hogy beszéljünk az Elsőkről. Amikor utoljára láttam a kedvenc karakterem, Rebekah-t, Damon épp otthagyta a Salvatore pincében, a hátában egy tőrrel. Ne aggódjatok, Rebekah rajongók - a piros szalagavatós ruhája nem porosodik a börtönben sokáig.

Ha teljes mértékben IMÁDOD CLAIRE SZEREPÉT, AKÁRCSAK MI, NEM VAGY EGYEDÜL. "Ő igazán örömteli választás volt mindenki számára. Az operatőrök és írók, vagyis mindenki a stúdióban és a csatornánál imádja őt,"mondja Julie.

Nem vagyunk kimondottan meglepve, hogy milyen elragadó ez a lány. Rebekah tökéletes egyensúlyt tart a szimpatikus és a rossz lány között.

"Ez a karakter nyilvánvalóan nagy szenzációt kelt. Mármint, mikor besétált és lenyalta a vért Stefan szájáról... Nem semmi belépő. Elég erőteljes," mondta el nevetve Julie. "A jelenlétéből árad a nagyszerűség. Gonosz anélkül, hogy szerethetetlen lenne, keménykedik anélkül, hogy agresszív lenne, és sebezhető, de mégsem egy teljesen összeomlana. Nagyon jó őt nézni. Ráadásul nagyon kedves mint színész, és ez mindig egy jó bónusz."

A képernyőn azonban nem lesz többé kedves. Rebekah hamarosan felébred (azt nem árulhatjuk el, hogy ki húzza ki belőle a karót), és nem egy jó ébredő. Elárult pár titkot Elenának, aki rögtön le is döfte. És most elég dühös lesz.

"Nem lesz boldog," árulta el Julie. "Nem szereti, ha felültetik, nem szereti, ha elárulják, és egyáltalán nem hagyja, hogy átejtsék; Elena pedig pont ezt csinálta."

Habár hamarosan újra látjuk Rebekah-t a városban, ne várjuk, hogy majd megint a sulis csapattal lóg, vagy bulizni hívják.
"Az a vicces az Elsőkben, hogy habár ők a rosszfiúk és az antihősök - nagyon hasonlóak ahhoz, amilyen Damon volt régen: két lépést előre, egyet hátra mennek. Amikor kialakul egy érzelmi kötelék, valaki a hőseink közül hátbadöfi őket, vagy tesz valami olyat, ami tönkreteszi ezt a kapcsolatot," magyarázta Julie.
És ha már pusztításról beszélünk...

Mondhatni megsajnáltuk Klaust a legutolsó epizódban, hiszen emlékszünk milyen kegyetlen volt vele az apja. Aztán eszünkbe jutott, hogy mennyi rosszat tett ő is: megölte a saját anyját, feláldozta Jenna nénit, Tylert egy életnyi szolgaságra ítélte - a szimpátiánk pedig rögtön visszább vett.

Julie biztosított minket, hogy Klaus nem fog megpuhulni mostanában - nagyon, nagyon gonosz, és tudjuk mind, hogy akárhányszor átél egy gyengébb pillanatot, a gonosz természete felerősödik. Mikor Stefan ellopta a koporsókat, amikben ott pihentek Klaus családtagjai, elég veszélyes ideggel játszott, és láthatjuk majd ennek a tettnek a következményeit. Az ostor leginkább Stefan (régi) szerettein csattan. "Határozottan ez lesz a vezető szála a visszatérésünknek egy pár epizód erejéig," árulta el Julie.

Azt gondolnánk, hogy megtartani az egyensúlyt Klaus gyilkos oldala és embersége között elég bonyolult lehet az íróknak - azonban úgy látjuk, hogy mesteri munkát végeznek. Julie bevallotta, hogy valójában könnyű volt egy sokoldalú rosszfiút megalkotni úgy, hogy egy vezérfonalat követnek. Klaus minden tettét düh járja át.

"Klaust nem a szeretet vezeti, ahogy Damont, aki még a legsötétebb pillanataiban is a szeretet által van vezérelve. A szeretet Damon gyenge pontja. Klausnak a gyengepontja a dühe, a haragja, hogy senki nem szerette, vagy nem jól szerette," magyarázta Julie. "Valahányszor van egy gyenge pillanata, a belső énje arra készteti, hogy kiengedje ezt a dühöt. A reakciója, a harcos természete arra készteti, hogy adja ki a haragot, és legyen manipulatív, gyilkos. Az egyik kiváltja a másikat."

És ami az Elsőket illeti - nem tudunk róla, hogy Elijah-t mikor zökkentik ki a kis szundijából. Csak remélni merjük, hogy mikor a testvérei, Kol és Finn bejönnek a képbe, Elijah sem marad le nagyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése