2012. szeptember 5., szerda

Damon reakciója a vámpír Elenáról


A The Vampire Diaries fináléja után a negyedik évadban egy teljesen más Mystic Falls-t láthatunk majd. A negyedik évad ott folytatódik, ahol abbamaradt, mindenki a harmadik évad fináléjában történteket dolgozza fel. Már korábban írtunk arról, hogy Bonnie hogyan dolgozza fel Elena átváltozását, most Damon sora következik.

Szegény Damon. Nem volt elég, hogy Elena Stefant választotta, órákon át azon fog gondolkodni, hogy a nő, akit szeretett, meghalt. Ha ez nem lenne elég, a barátjai a szeme láttára halt meg.

Szerencsére, Elena szervezetében az idősebb Salvatore vére folyt, így most vámpír lett. Először Damon megkönnyebbül lesz, hogy Elena kapott egy második lehetőséget az élettől. De tudja, hogy milyen nehéz elveszíteni az emberi életet, szóval több empátiát tanúsít majd. Elena bánni fogja, hogy olyan jövője lett, amilyet soha nem szeretett volna. Ha egyszer feltételeket szabna, Damon kész lenne belemenni, ami súlyos károkat okozna az emberekre nézve.

“Az eszében ott van, egy vámpírnak elkerülhetetlen, hogy hogyan jusson túl ezen az egészen. Kirúgja Elenát a kis fészkéből és hagyja, hadd essen le vagy hadd repüljön.” – mondta Julie Plec. Természetesen Damon és Stefan nem értenek egyet a dolgokban. “Stefan szeretné megvédeni Elenát a vámpírság árától, míg Damon teljesen másképp gondolja a dolgokat.”

Damon szerint elkerülhetetlen, hogy Elena embert öljön, szóval lehet Elenának túl kéne jutnia ezen. De az új vámpírnak vannak ezzel problémái – makacs és nem az embervér híve. Azonban Damon elég meggyőző tud lenni, volt egy hír, hogy egy zebra volt a forgatáson (talán Elena első vámpírkajája?), szóval úgy gondoljuk, hogy Elena hamarosan elkezdi kapisgálni a dolgokat. Ez azt jelenti, hogy táplálkozni valakiből és nem megölni.

Csak azért, mert Damon segít Elenának ebben az egész vámpír dologban még nem jelenti azt, hogy ne lenne mérges. Matt volt az, aki a kocsit vezette, amikor a baleset történt. De Damon gyakran amilyen gyorsan mérges lesz, olyan hamar meg is bocsájt, szóval reméljük, hogy Matt meg tudja győzni arról, hogy Rebekah jobb célpont. Mondjuk Rebekah meg tud gyógyulni, Matt-tel ellentétben, akinek egészségügyi biztosítása sincs.

Damon nem biztos, hogy rosszul jön ki a dolgokból, hisz Elena emlékezni fog mindenre, amit Damon elfeledtetett vele. Ez a változás lehet kínos vagy érzelmekkel teli. Elena számára még fokozottabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése