2013. január 17., csütörtök

The Originals- Julie Plec interjú

Julie is felvértezte magát, és beszámolt az EW-nek az ő általa tervezett spin-off sorozatról, a The Originals-ról. A The Vampire Diaries melléksorozata már most felkeltette az érdeklődést, pedig még csupán néhány napja jelentek meg az első róla szóló pletykák.

Már egy ideje felmerült az ötlet, hogy a The Vampire Diariesnek is lehetne egy ilyen spin-offja. Miért épp most döntöttetek úgy, hogy beszámoltok az érkezéséről?
Igen, erről már két éve esett szó, és tavaly már kezdeményeztük is a létrehozását, de a sok munka és kevés idő párosítás mellett inkább a késleltetés mellett döntöttünk. Az idei évben sokkal több időnk megmaradt, így a kettőt egyeztethetjük-fontos tudni, hogy a színészeink szívesen játsszák-e továbbra is a szerepeiket, és folytatják karaktereik életét, és ki tudunk-e találni újabb izgalmas történeteket. Végül arra jutottunk, nem rontja a Vámpírnaplók nézettségét egy spin-off, és hogy olyan szereplőket ismerhetünk meg alaposabban akiket már jó pár éve ismerünk.
Hosszú interjú, folytatás a cikk belsejében...


Tudsz valamit mondani az április 25-én adásba kerülő részről?
Igen. Az ötlet hozzá, hogy egy hatalmas fordulat miatt Klaus kénytelen lesz elutazni New Orleansba, hogy megoldjon egy rejtélyes dolgot. Néhányan szövetkeznek is ellene, amelyek esetleg hatással lehetnek az életére.Szóval Klaus elutazik, hogy felfedje, ki tervezett cselszövést ellene, és hogy kiderítse, mire is készülnek. Eközben egy olyan városba téved, aminek létrejöttében ő magának is hatalmas szerepe volt, évszázadokkal ezelőtt. Klaus itt ismert meg hajdanán egy Marcel nevű vámpírt, aki egy nap hátat fordított neki, és aki az elmúlt évszázadokban szabályok egész sorozatát vezette be a városban, amivel egy egész természetfeletti társadalom királya és kormányzója. Most, hogy Klaus visszatér, Marcelnek le kell vennie a kalapját, hogy elmondhassa mesterének: "Mindent, amit most tud, Klaus tanított neki." Tehát Klaus egykori pártfogoltja Náew Orleans misztikus népének vezetője, és az ősi vámpír ennek a városnak a közepébe fog belecsöppenni.
Már megvan, ki alakítja majd Marcelt?
Nem, a casting két héten belül veszi kezdetét.

Hogy tudnád jellemezni Klaus tanítványát?
Ő a parti királya. Marcel ördögi, veszélyes, és mindezek mellett rock sztár.  Keményen éli az életét, kiéli minden pillanatát, és ki akarja hozni blőle a legjobbat.
Ha már New Orleansnál tartunk, itt lenne a forgatás is?
Igen, mikor beszélgettünk a csatorna és a stúdió vezetőivel, én azzal érveltem, hogy a maga módján New Orleans a 3000-res lakosságával kiváló helyszín lesz hozzá. Szóval igen, ez egy kisvárosi kaland lesz, és mi jól ismerjük a várost.
A rajongók tűkön ülve várják már, hogy kiderüljön, hogy jön a képbe Klaus, de legfőbbképpen, hogy kerül mindennek a közepébe Heyley?
Ezek mind egy nagyobb rejtély részecskéi. Nem árulhatok el róla semmit, arról sem, hogy hogyan fog kiderülni, mert ez egy kisebb szerencsével mindenkit meglep majd.
Vajon Elijah is bejön a képbe? Mort ott kell lennie!
Julie teljesen Elijah megszállott, szóval Danielnek mindig van lehetősége, hogy eljátssza karakterét. Már csak az a kérdés, hogy van-e kedve szerepelni a spin-offban?
Szóval beszéltél már neki erről a lehetőségről?
Természetesen. Tudni kellett, vannak-e már tervei a forgatási időre. Amúgy remélem, hogy amikor az előbb E/3. személyben beszéltem magamról, ironikusan értettétek.
Na és Rebekah? A mostani epizódban visszatér a fő sorozatba, viszont most vele és Klaussal nem minden fenékig tejföl.
Momentán Rebekah rettentő dühös rá, hogy ez nem is egy epizód, de még egy évad alatt sem csillapodik le. Szerintem viszont ő a másik nagy karakter, aki mindkét sorozatban sikeres szereplő lenne. Ez Rebekah jövőjén múlik, és persze Claire jövőjén Rebekahval. De még semmi sem dőlt el.

Szeretnéd, ha mindkét sorozat showrunner-je te lennél?
Azt hiszem. Még nem nagyon beszéltünk arról, hogy ezt a címet megosszam Caroline Dries-zal a Vámpírnaplókból, s a showrunner címet a The Originals kapcsán. A nagyszerű ebben az egészben az, hogy az elmúlt három év alatt Caroline (Dries) nagyon belejött a vezetésbe, hiszen ő egy fantasztikus vezető, s egy csodálatos író is egyben. Úgy ismeri a sorozatot, mint a saját tenyerét. De a The Originals kapcsán még több felelősséget kellene vállalnia, mint eddig. És Mike Narducci, aki egy másik, nagyon fontos személy a Vámpírnaplók kapcsán, talán tevékenykedhetne fontosabb körökben a The Originals-ben. Ez a két zseniális ember szerintem tudna segíteni a két sorozat folytatásában, létrehozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése