2011. május 12., csütörtök

Kevesebb, mint 24 óra és véget ér a 2. évad!

Míg a múltheti The Vampire Diaries epizód inkább akciódús volt, halálesetektől és tüzes köröktől zsúfolt, a csütörtöki szezon finálé más hangulatot hoz. "Nagyon sok az érzelem," mondja Julie Plec, a sorozat producere. De ne higyjétek, hogy ezzel nyugis lesz minden. "Vagy így vagy úgy, de sok karakterünk extrém kockázatnak lesz kitéve. Van pár olyan esemény vagy meglepetés, amitől a nézők sikítozni fognak."

A Plec-kel készített TVGuide.com-os interjú második részében a producer elmondja, hogy hogyan ásunk mélyebbre az Elsők történelmében, és miért fognak a Delena fanok beleszeretni a 2. évad fináléjának második részébe.

Mostanában említetted, hogy a 3. évad az Elsők szezonja. Mindig ez volt a terv?
Julie Plec: Mindig is tudtuk, hogy egy tökéletes világban a Klaust alakító színész nagyon sikeres lenne. Nagyon elhanyagolható ellenfelet jelent a könyveben, de a közösségre alapvetően hatalmas hatást mér. Tudtuk, hogy sok mindenről szólhat a dolog, úgyhogy úgy alakítottuk a karakterét és mutattuk be, hogy a nézők igazi ellenségként tekintsenek rá, hogy tudjuk boncolgatni ki is ő, milyen az előélete. Elijah hozzáadásával a szezon közepén mindent megváltoztattunk. Itt van két elképesztő színész, Joseph Morgan és Daniel Gillies, akiknek vannak ezek az elképesztő jeleneteik, és egyre többet akarsz belőlük. Még nem nagyon taglaltuk a 3. évadot - majd nemsokára -, de határozottan szeretnénk mélyebbre ásni az Elsők családjának történelmében.

El fogtok távolodni a jelentől, és inkább a mitológia meg a visszatekintések felé fordultok?
Plec: A sorozat mindig Mystic Falls-ról, a hőseinkről, a szerelmi szálakról, és az állandó szerelmi háromszögünkről fog szólni, ahogy viselik a sorsukat az igazi világban, egy irreális forgatókönyvvel. Itt-ott lesznek elvétve visszatekintések, de nem tudom, hogy komolyabban elmegyünk-e valamelyik irányba. Jól működött eddig, és mindig visszamegyünk valahogy a múltba hogy tényleg lássuk ezeket a karaktereket igaz valójukban, de nem hiszem, hogy hirtelen minden epizód 1000-ben fog játszódni.

Oké, beszéljünk a fináléról. Lesz olyan érzelmes, mint a múltheti rész?
Plec: Teljesen más lesz a hangszíne a résznek - nincsenek nagy tüzes körök, szívek kitépve. Ez a folytatása Damon és Stefan testvériségének, Damon közelgő halálának a harapás folytán, és Damon folytatódó vágyának, hogy elfogadást és bocsánatot nyerjen Elenától.

Damon nem halhat meg, ugye?
Plec: Sok karakterünk, így vagy úgy, de extrém kockázatnak lesz kitéve - Damon esete nyilvánvaló. Én természetesen nem mondom meg, hogy ki fog szerepelni a 3. évadban, de van pár esemény és meglepetés, amitől a nézők sikítozni fognak.

Mit tesz Stefan, hogy megmentse Damont?
Plec: Stefan úgy fejezte be az utolsó epizódot, hogy "Nem hagylak meghalni. Találok gyógyírt." És természetesen, nincs gyógyír. Elég komplikált lesz ez Stefannak, aki felelősnek érzi magát a bátyjáért, elvégre ő ragaszkodott hozzá, hogy vámpír legyen. Azért is felelősnek érzi magát, hogy Damon úgy érzi, a hibái vezették el őt a halálig - hogy a karma teszi ezt -, és Stefan azt állítja, "Nem tudom ezt elfogadni, mivel ha elfogadom, hogy ez a karma műve, akkor az én hibáimmal kellett volna kezdeni." Úgyhogy Stefannak lesz egy elég húzós útja, mire rájön, hogy meg tudja-e menteni a bátyját, és... Ez egy elég szívszaggató felfedezés számára. A saját életét teszi kockára azért, hogy megmentse Damont.

Mi van Elenával?
Plec: Elena, aki nem tud Damon harapásáról, próbál továbblépni a barátaival és az öccsével. Van egy olyan megszólalása, hogy "Fel kell kelnünk, ki kell mozdulnunk, fel kell lélegeznünk, ennünk, aludnunk, aztán újra és újra ezt tenni, amíg jobb nem lesz." Ez csak fokozódik, amikor rájön az igazságra Damonról, és segíteni fog neki, hogy átmenjen ezen az egészen. Nagyon sok kapcsolati és barátsági probléma előjön, ahogy Damon mondhatni a halálos ágyon fekszik, és még mindig elég kétségbeesett a felmentésért.

Úgy hangzik, hogy a Delena rajongók élvezni fogják a finálét.
Plec: Az epizód második fele elég Damon és Elena fanatikus - ahogy Damon összeomlik -, és hogy mit tesz Elena azért, hogy Damon békére leljen. Ez egy elég Delena centrikus epizód, minden kapcsolati gond, amin két év alatt keresztülmentek, végre eléri a fordulópontot.

Számíthatunk függővégre?
Plec: Mondjuk így: lesz egy bizarr meglepetés az epizód végén, ami egyértelműen megadja a nézőknek, hogy mire számítsanak a 3. évadban. Nem valami nagy függővéges rész. Sok az érzelem, aztán van egy vagy két csavar a végén, ami azt mondja: "Azt hitted, hogy jól ismered ezt a sorozatot. Nos, ez csak a kezdet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése