2013. május 18., szombat

5.évadról Julie



5. évad: Julie Plec az új szezonról!

A Vámpírnaplók már megint megcsinálta. A finálé előtt azért pár dolgot tudtunk: páran főiskolára akarnak menni; Elena ismét választ Stefan és Damon között; egy karakter, aki meghalt, visszatér az élők sorába; valamint, hogy egy vámpír megkapja a gyógyírt. De eközben arra is fény derült, hogy Silas miért rejtegette ennyire hosszú ideig igazi kilétét.

Ha nem láttad az évadzáró részt ne olvad el! :)

Beljebb egy hosszabb interjú Julie Plec-el:

1. Silas-nek van egy hasonmása --- Stefan személyében. Igen, nem a Petrova hölgyek az egyetlenek, akik magukban hordozták a hasonmásság vérét. Köszönhetően egy kiskapunak, Silas visszatért az életbe, felfedve, hogy magának a halhatatlanság varázsigéjének van egy kiskapuja: a hasonmások. Silas és Stefan arca ugyanaz. Szóval Stefan nem más, mint Silas hasonmása.

Ez egy olyan történetszál, melyet egy évvel ezelőtt már kitaláltak. ”Mikor véget ért tavaly a 3. évad, az írók egy kisebb csoportja összetette fejét és öt hétig az új szálakon gondolkodott. Akkor pedig úgy döntöttünk, hogy a hasonmásokat vesszük elő az évad végére.” - árulta el Plec.

Azonban komplikációk így is felléptek, hogyan is hozzanak be egy új hasonmást. A második évad során és a harmadikban is, Nina Dobrev Elenaként és Katherine ha nem is teljesen, de kissé már megkopott. Hogy felpezsdítsék a dolgokat, egy olyan komoly döntést hoztak, hogy Paul Wesley idén ősztől már kettő szerepet fog játszani, csakúgy, mint Dobrev.

”Nagyon sok, különböző embernek kellett bebizonyítanunk, hogyan is működne-e ez, s hogy egyáltalán életképes-e az ötlet.” - mondta Julie.

Paul Wesley pedig nem aggódik a duplaszerep miatt, hogy esetleg nagyon sokat kellene dolgoznia --- csupán izgatott, hogy új kihívás elé állították. ”Annyira boldog. A becsületes hőst játszani egy színésznek, nem mindig az izgalmat jelenti, s hőseink közül Stefan a legbecsületesebb. Néha kissé mélyebbre ástuk magunkat Ragadozó-oldalában, de Paul számára ezek csak kisebb örömteli pillanatok voltak, hogy végre kipróbálhatja magát gonoszként. Paul végig támogatta az ötletet, s hihetetlenül boldog, hogy egy köcsög lehet. A gonosz, a rossz fiú, aki végre kinyújtóztathatja izmait.” - árulta el Julie Plec.

2. Jeremy Gilbert feltámasztása. A sorozat nézői már megszokhatták, hogy elhalálozott szereplők visszakacsintanak, vagy vámpírként vagy pedig szellemként. Jeremy tehát ismét ember, aki képes látni a szellemeket. De volt-e akkor értelme azoknak a szívszorító pillanatoknak?

”Erről nagyon sokat beszéltünk.” - mondta Plec. ”Eredetileg az volt a szándékunk, hogy örökre búcsút mondunk a fiúnak. De aztán sok kérdés is felmerült, hiszen erőteljes hatást gyakorolt Elenára, hogy egyetlen élő rokonát is elveszítette, viszont fontos pont volt ez a lány utazásában. Nagyon szomorú és nyomasztó volt ez számára.”

Jeremy halála szükséges volt, hiszen így Elena élete új fázisba lépett, megpróbálta kezelni vámpírlétét is. Azonban az írók rádöbbentek, hogy Jeremy nélkül Elena egy sötét alagútban találja magát, depressziósan, ami nem egy élettel teli ötödik évadhoz vezetne.

''Sokat vitatkoztunk az írók szobájában erről – vissza tudnánk valakit sikeresen hozni olyan módon, hogy az ne egy olcsó húzásnak tűnjön? Úgy gondolom, hogy ez a természet ajándéka volt Elena számára, aki mostanában sok rossz dolgon ment keresztül.” - magyarázta el Julie.

3. Bonnie még mindig kap történetszálakat. Jeremy nem egykönnyen tért vissza az élők világába: Bonnie feláldozta magát, hogy Jeremy visszatérhessen, s halálával a természet egyensúlya sem borult fel.

Határozottan egy hatalmas és szomorú búcsúzás szemtanúi voltunk, de ne aggódjanak Kat Graham rajongói. A színésznő így is nagy szerepet fog még játszani a sorozatban. Julie Plec pedig ezt nyilatkozta: ”Bonnie-ról ennyit fogok mondani. Nem láttam még a Being Human című sorozatot, de ott egy szellem az egyik főszereplő és remekül megállja a helyét. Nem most láttuk utoljára Bonnie-t. A lány így is szerves része lesz az új évadnak, csak néhány szövődménnyel."

4. A Delena rajongók örülhetnek. Feltámasztva Jeremy-t, Bonnie a szerelmet is megadta Elenának. Józan fejjel, köteléktől mentesen is Damon mellett döntött Elena. A lány azt mondta, hogy holtában is Damon az, aki miatt igazának élőnek érzi magát. Most pedig talán élvezhetné a főiskolai életet vámpír barátja társaságában.

5. És mi van Katherine-nel? Az idei évad során több gyenge pontját is láthattuk Miss Katerina Petrova-nak. Az év során többnyire csak menekült. S mikor végre rátalált volna a szerelem Elijah személyében, az Eredeti vámpír visszautasította őt. A gyengeség pillanatában pedig Katherine megkapta a gyógyírt, köszönhetően Elenának.


Arra viszont nem kell számítanunk, hogy Katherine emberként ugyanolyan lesz, mint az emberi Elena. ”Katherine még így is nagyon, nagyon gonosz.” - nevetett Plec. ”Katherine szörnyen érzi magát, amiért Elena kihasználta azt a pillanatot, de még így is képes lesz szétrúgni Elena aranyos fenekét.”

forrás:vampire-d.net

11 megjegyzés:

  1. Mikor kezdődik az 5. évad??? :))))

    VálaszTörlés
  2. valamikor októberbe (idén)

    VálaszTörlés
  3. Hú ez az 5. évad is szupinak igérkezik ,csak az a baj hogy olyan sokat kell várni még októberig....
    Imádom hogy Damon és Elene végre összejöttek ...Damonnak is kijárt már a boldogság :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem tetszik ez a Damon&Elena sokkal jobb lenne Stefan&Elena !!!!
    :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen egyet értek Stefan és Elena sokkal jobb mit Damon és Elena!

      Törlés
  5. Damonnek szurkoltam mindig,hogy csókolja már meg Elenát,de most meg sajnálom a Stefant. :(

    VálaszTörlés
  6. Én mindig az Elena&Damon párosnak szurkoltam!! Damon mindig megvédte Elenát, Stefan meg, ha Elena közeledett Damonhöz, kialált valamit hogy ne jöjjön össze!!!

    VálaszTörlés
  7. én demona és elenának drukolok mert sztefan nem szép és egyáltalán nem foglalkozik elenával doman figyel rá és szereti is

    VálaszTörlés
  8. lesz 5-évad nagyon meg nézném.Léci írjatok ha lesz :)

    VálaszTörlés
  9. Ez olyan rossz és kár hogy Elena és Stefan nincsenek együtt!:'( Szerintem Elena jobban illik Stefanhoz!!

    VálaszTörlés
  10. imádom az 5.évadot!!!! :) <3

    VálaszTörlés