2011. május 16., hétfő

A finálé áttekintése

  
 Mivel elérkeztünk a 2. évad végéhez is, és sajnos a teljes nyáron arra kell várnunk, hogy mikor lesz végre The Vampire Diaries, gondoltam most kivételesen írok egy kis áttekintőt a 02×22-es részről, és a hozzászólásaitokat is várom a fináléval kapcsolatban. Viszont mivel ez egy áttekintés, csak annak ajánlom aki már látta az új részt, mivel az egész cikk Spoilereket tartalmaz!
Egy megdöbbentő halál,egy megdöbbentő csók, egy megdöbbentő cselekedet, és egyszokatlan a dolog az epizód végén! Leginkább ezekkel a kifejezésekkel lehet legrövidebben elmondani az évadzáró tartalmát. Te mit gondolsz az epizódról?
Erre a részre már nagyon-nagyon vártak a rajongók, főleg hogy a TVD stábja is nagy durranásokra készített elő minket, így az utolsó részekre. Tudomásom szerint vannak olyan rajongók akik teljesen meg voltak elégedve, és vannak egy kicsit elégedetlenek, de azért feltételezem ők is élveztek néhány jelenetet. Most, az epizód után mind a Stelena, és mind a Delena rajongók aggódva-izgulva várják a 3.évadot. Míg a Delena rajongók örvendeznek hogy Stefan kikerült a képből, és a csók miatt, valamint reménykednek a szorosabb kapcsolaton, a Stelena fanok inkább végig aggódják a nyarat, hogy most mi lesz kedvenc szereplőjükkel, illetve kedvenc párosukkal.
Folytassuk az elemezgetést az Elsőkkel. Biztosan megdöbbentő pillanat volt mindenki számára, amikorElijah-t a testvére, Klaus csak úgy egyszerűen „megölte”(Igaz Klaustól nem vártuk ennél kedvesebb dolgokat, de azért mégiscsak: a testvérével ?!) Viszont van itt egy dolog, ami fontos: sok néző nem érti hogy Elijah most meghalt, vagy sem. Mivel Elijah is egy Első vámpír, tudjuk hogy őket nem lehet egyszerűen „csak” ennyivel kivégezni! Mikor a Salvatore házban volt „megölve” Elijah, akkor annyit kellett tenni hogy a testébe hagyják a tőrt, és ha kihúzzák újraéled. Tehát Elijah nem halt meg véglegesen! Klaus is „csak” ennyit tett vele, és szerintem a család többi tagjával is. Főleg, ha a 3.évad az Elsők évada lesz, valószínűleg élni fognak…
Stefannal is történt egy-két meglepő dolog a részben. Mivel Stefan megakarta menteni Damont (ezért hálásak lehetnek a Damon fanok is:D), nagy árat fizetett. Ugyanis ezzel Stefannak, Klaussal kell maradnia, emberi vért innia, és a többit szerintem nagyjából eltudjuk képzelni ha egyszer Klaussal van. Stefannak mondhatni a lelke ketté „osztódott”. Egyik része, az emberi utálja hogy mit csinál, de a másik: a vámpír énje kifejezetten élvezi.
Ami pedig Damont illeti,a haldoklása, az összes Damon rajongót elszomorította. És közben az egyre rosszabbodó állapota sok Mystic Falls-i karaktert megbosszult. PéldáulJeremyt. Igaz Forbess seriff avatkozott bele a dolgokba, de a seriff Damont célozta, mégis Jeremyt sikerült majdnem megölni vele. Aztán Bonnie mindent megtett hogymegmentse az életét, ami végül sikerült is. 
 És végül, a Delena rajongók valószínűleg kedvenc jelenete, hogy Elena megcsókolta Damont. Azonban sok rajongóban felmerült hogy Elena csak sajnálatból tette ezt… Szerinted?
És minden Damon fan megkönnyebbült amikor Katherine beállított az ellenszerrel.
És mi a helyzet az epizód végével? Igen, jót lehetett röhögni Alaricon, de utána vált izgalmassá a helyzet. Jeremy hirtelen meglátta mindkettő volt szerelmét (akik mellesleg vámpírok) Annát, és Vickyt. A The Vampire Diaries történetében elképzelhető, hogy Bonnie hozta vissza őket –véletlenül- az életbe, amikor Jeremyt is. De az is lehet, hogy most mivel Jeremyt úgy élesztették újjá( egy természetfeletti dologgal), Jeremy látja a szellemeket. És ha valóban Jeremy látja a szellemeket, elég sok olyan karaktert láthatunk viszont, akiket szerettünk de el kellett búcsúznunk tőlük. Többek közt Jennát is, vagy Bonnie nagymamáját stb. Hiába, a TVD stábja megmondta: ha egy karakter meghal, az nem jelenti azt hogy sosem látjuk viszont…
Te mit gondolsz az utolsó epizódról? Delena vagy Stelena? Mi lesz az Elsőkkel? Mi lesz Stefannal, most hogy Klaussal van? Damon és Elena közt szorosabb kapcsolat alakul ki? –Mit szólsz a Delena csókhoz? Jeremy látja a szellemeket? /Erre a sok kérdésre, szívesen várom a véleményeteket! Alkossunk meg a 3. évadot, rajongói szemmel!

3 megjegyzés:

  1. szerintem ugy lenne jó ha elena es sztefan zöld ágra vergődnének,boni démönnel lenne es anna es viki visszajonnének jeremy annaval viki taylor unokatesojava!!!!

    VálaszTörlés
  2. Delena csak egy darabig lesz, vagyis csak remélem. Az Elsőkre nincs tippem. Stefan szerintem meg próbál vissza jutni Elenához. Szerintem nem lesz sokkal szorosabb a kapcsolat Elena és Damon közt.
    A csók csak elkeseredett sajnálat volt. A szellem sztori igaz lehet.

    VálaszTörlés
  3. Szerinntem Stefant elragadja a vér íze és egy ideig Klaussal marad de rájön hogy Elena a szerelme aggódik érte és elszökik Klaustól.Jeremi ügyében én úgy gondolom hogy Bonnie varázsigéje keltette életre Annát és Vickit.És a két vámpírcsaj segíteni fog neki a Bonnie és közte alakuló kapcsolatban.Az Elena és Damon közti kapcsolat szerintem csak erősebb lesz,és mire stefan kiszabadul Klaus és a vér börtönéből akkorra Már Elena és Damon már eggyütt lesznek.Katherine pedig Steefan keresésére indul.Caroline és Tyler kapcsolata erős ámde veszélyes is mert Tyler teljes vérfarkassá változik és bármikor megharaphatja Caroline-t.Elijah szerintem nem fog meghalni és visszatér hogy megvédje Elenát Klaustól.

    VálaszTörlés