2011. május 19., csütörtök

Kevin Williamson: Hogyan fog kinézni a 3. évad?
Már öt napja, hogy véget ért a The Vampire Diaries 2. évada, melyről nagyon sokan gondolják azt, hogy elég szolidra sikeredett. A karaktereket csak úgy ott hagyták, a cliffhanger nem ütött akkorát, mint az első évadnál (de ezt ki is jelentették, hogy itt nem a cliffhanger lesz a lényeg).

PopWrap: Mi a véleményed, milyenre sikerült a 2. évad fináléja?
Kevin Williamson: Izgatott voltam, hiszen hoztunk a történetbe egy olyan új fonalat, cselekményszálat, amire - valljuk be - senki se számított. Szerintem sokan fogják nézni így is a harmadik évadot. A következő szezont nem kell pontosan a Jeremy-s jelenettől folytatni, mint az előzőnél tettük Elena-ékkal. Most már sokkal többet tudunk mindenről, illetve mindenkiről, mint az első évadnál.

PopWrap: Örülsz annak, hogy a rajongók valószínűleg a falat kaparják, látva ezt a Jeremy-Anna-Vicki cliffhanger-t?
Kevin Williamson: Ó, igen. Különösen erre a cselekményszálra vagyok kíváncsi. Remélem ez a jelenet egyenlő a rajongóknál egy nagy kérdőjellel. Hiszen annak is kell lennie.

PopWrap: Honnan jött ez a csodás ötlet?
Kevin Williamson: Kayla Ewell. Egyszerűen imádom őt. Nehéz döntés volt kiírni őt, de akkor és ott tovább kellett lépnie mindenkinek. Kellett egy olyan pillanat, hogy a nézők azt mondják: "Na, ez a műsor nagyon kemény!". És sikerült is. De utána azt gondoltam, hogy a halott ember maradjon halott, vagy olyanok leszünk már, mint a Hősök című sorozat volt. Jöttem tehát azzal az ötlettel, hogy jelenjen meg Vicki, de ezt nem éreztem annyira frappáns ötletnek. Viszont Anna, akit mindenki szeretett, akinek halála miatt felháborodás volt a Twitter-en - azt mondtam, őt is muszáj visszahozni. Voltak vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok, egyszóval minden. De egyfajta kísérteties hangulat veszi majd körül Jeremy-t a harmadik évadban.

PopWrap: Hogyan tartottad titokban az egészet?
Kevin Williamson: Hosszú idők óta, csak Julie és én tudtunk erről. A végleges forgatókönyvnél azonban ő kivágta volna ezt a jelenetet, de én nem engedtem. Malese (Anna) és Kayla (Vicki) nagyon jól érezték magukat a forgatáson, és a harmadik évadban is lesz szerepük. Viszont nem láthatták meg őket Atlanta-ban, hiszen akkor lebukunk.

PopWrap: És mégis, hogyan lettek beleírva a 2. évad fináléjába?
Kevin Williamson: Kayla egyszerűen csak azt mondta: "Jöttem Atlanta-ba, meglátogatni a legjobb barátnőmet, Nina-t". Malese-nek pedig szóltunk, hogy milyen jó is lenne egy Anna-féle visszaemlékezés. És így alakult ki ez a finálé.

PopWrap: Nemrég Julie Plec kijelentette, hogy érkezik a 3. évaddal együtt az Eredetiek Évada. Tudnál erről egy kicsit beszélni?
Kevin Williamson: Már egy ideje kellett ez az új elem a sorozatba. Akár még spin-off sorozatot is kaphatnának az Eredetiek, de mi nem megyünk olyan messzire. Elijah felfedezte, hogyan jött vissza Klaus, pár epizóddal ezelőtt. Innentől kezdődik a mitológia. Ahogyan meglátta a koporsókat, a többi Eredetit: a fonalat itt vesszük fel, s úgy érzem, nagyon érdekes lesz, mindenki számára. És egy hatalmas csavarra tessék számítani a 3. évad 1. részénél, mert megtudjuk, mit is akar pontosan Klaus a mára gonosszá vált Stefan-tól. Tervezünk még valamit, de az csak nagyon kezdetleges állapotban van.

PopWrap: Van egy olyan érzésem, hogy a koporsók nem maradnak sokáig zárva.
Kevin Williamson: Ez az egyik nagy dolog, aminek fontos szerepe lesz a harmadik évadban - az Eredetiek családja. Megtudjuk, hogy kik ők, mit is akarnak, s hogyan fonódott össze történetük a Salvatore családdal - mivel a kettő dolog összefutott régen egy pontban. Klaus okból "vette magához" Stefan-t. Sok érdekes karakter fog kibontakozni a harmadik évad során, s reméljük, az összes olyan úriember lesz, mint Elijah és Klaus.

PopWrap: És női felmenők, testvérek is kimásznak a koporsóból, ugye? De te nem is szereted annyira a női karaktereket.
Kevin Williamson: Micsoda? Gyere, Eredeti Mama! Alig várom, hogy kimásszon Elijah és Klaus anyja a koporsóból, valamint Elijah húga. Persze még fogalmunk sincs arról, ki fogja alakítani ezeket a szerepeket. Teljesen új, érdekes fejezet elé nézünk.

PopWrap: A finálé hátrahagyta a függőben lévő Damon-Elena-Stefan kapcsolatot is. A helyzet bonyolódott, hogy Stefan átmenetileg a sötét oldalt szolgálja. Kíváncsi vagy, hogyan alakul ez a 3. évadban?
Kevin Williamson: Egy érdekes helyzetben vagyunk Stefan-nel és Klaus-szal - és Damon pedig egy olyan helyzetben, amiben sohasem akart lenni. Ha nem akar Damon idén hőst játszani, akkor mégis hogyan menti majd meg a testvérét Klaus-tól (hiszen Stefan azért került oda, ahol van, mert megmentette Damon-t)? Érdekes utazás lesz. Elena karaktere is sokkal nőiesebb lett, határozottabb, így talán fogékonyak lesznek arra a nézők, hogy - ahogy Katherine is mondta - Elena mind a két fiút egyszerre szeresse.

PopWrap: Visszatekintve, miket találsz a legkreatívabb megoldásoknak a második évad során?
Kevin Williamson: Katherine. Őt kötelező kiemelni. Egy karakter, akiről soha nem tudod, miket tervel ki, s hogyan, de mindezt nagyon finommá teszi Nina. Így sokáig természetesen Katherine volt az érdeklődés fő célpontja. Ráadásul az eddigi főbb karaktereknek is köszönhető, hogy ragyogóbb lett a második évad, mint az első. És akkor Caroline: átváltoztatni vámpírrá, ez is zseniális húzás volt.

PopWrap: És mit gondolsz a boszorkányságról?
Kevin Williamson: Ebben az évadban jóval több szerepet kapott a boszorkányság. Túl sok volt már a vége fele a csiribí-csiribá, s úgy éreztem, a vámpírokat kissé elhanyagoltuk. Nem véletlenül Vámpírnaplók a sorozat címe, ez részben a vámpírokról szól. Tehát kicsit vissza kellett vennünk a boszorkányokból.

PopWrap: Vagyis ebből kevesebbet kapunk majd a 3. évadban?
Kevin Williamson: Ó, nem. Ne ítélj el, szeretem a boszorkányokat - van még nekik sok szerepük. Örülök, hogy elmondhattuk Bonnie sztoriját is, s ő az egyik karakter, akire még nagyon büszke vagyok.

Meglepetten olvastam, hogy Kevin eredetileg Lexi szerepére Taylor Swift-et szerette volna, Rose-éra pedig Sarah Michelle Gellar-t, aki a vámpíros sorozat, a "Buffy, a vámpírok réme" főszereplője volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése