2012. október 15., hétfő

Julie Plec a 4. évadról- Inside és TV Guide

Insider interjú:

Eljött a negyedik évad, láthattuk a premiert. Mik voltak a prioritásaid?
Meg szerettük volna mutatni Elena útját, ahogyan harcol. Nem akartuk csak úgy elintézni. Úgy értem, hogy ‘Boom. Vámpír vagy! Hé, nem vicces?’ Mindig is próbáltuk megtalálni az egyensúlyt a teljes vampirizmus és a valós körülmények közt. És ott van Elena, aki soha nem akart vámpír lenni, nem akartuk pár mondattal elintézni. Ezzel a döntéssel még rengeteg dolgot tudunk kihozni ebből az évad során. Az első pár epizód során kicsit beleássuk magunkat a mitológiába. Elena életútjára összpontosul: mennyit változott, mit jelent ez számára, a vámpírrá válás tető- és mélypontjai mit tesznek vele, a kapcsolatai.
 A hosszú interjú folytatása a cikken belül...


Nagyon sok rajongó csodálkozott Pastor Young tettén. Mit tudsz elmondani erről és mit jelent ez az évadra nézve?
Tragédiát és egy kis iróniát is jelent, valamint ez most olyan a természetfelettiek számára, mintha valaki megnyomta volna az újraindítás gombot, hisz az emberi ellenségek megsemmisültek. Az epizód végén azt hiszik, hogy minden megváltozik, béka és nyugalom lesz, de nem… egy új vámpírvadász érkezik a városba. Természetesen a Tanács oldalán áll. A mitológiára nézve teljesen mást jelent. Erre nem most rögtön kaptok majd választ. Lesz majd egy rejtély, kérdések lesznek, hogy ki tette, ki a felelős mindezért, ami történt. Mármint, a lelkész miért tette, amit tett? Megigézték? Mi vette rá erre a döntésre? A választ nem mostanában kapjátok meg, de lesznek nyomok.
Számomra az egyik nagy kérdés Rebekah volt. A bátyjára már nem számíthat és egyetlen központi karakterrel sincs szoros kapcsolata. Mi lesz vele így az évadban?
Érdekes, ugyanis a harmadik epizód pont választ ad a kérdésedre. Megjelenik az iskolában és falat épít maga körül, hisz tudja, Ő a legutáltabb lény Mystic Falls-ban. Ezt teszi, hogy megvédje magát azzal szemben, hogy népszerűtlen. Ez meghatározza, hogy ki Ő és mi lesz a története ebben az évadban. Természetesen van jó pár meglepetés a tarsolyunkban az évad elején, amelyek felrázzák a dolgokat számára.


Most, hogy Klaus újra a saját testében van, mi lesz a küldetése? Még mindig egy hibridekből álló családot szeretne?
Természetesen ezt mondja, hogy ez a célja. Klaus a harmadik epizódban visszatér, hogy bosszút álljon – dühös és a körülötte lévő emberek összefogta ellene, hogy legyőzzék. Nem adja könnyen magát és a harmadik epizód végére Klaus összerak néhány darabot, amelyet a többi hősünk nem. Ezzel betekintést nyer a negyedik évad mitológiájába. Ez fontos karakterré teszi a negyedik évadban.



Nagyon jó volt újra látni a nagyit, de mi történt igazából Bonnie erejével?
Alapvetően ott volt a válasz. A boszorkányok mondták, “Ha még egyszer erre az útra tévedsz, nem csak neked esik bántódásod, hanem azoknak is, akiket szeretsz.” A boszorkányok figyelmeztették: ne avatkozzon bele ilyesmibe. Ez megijeszti Bonnie-t, a második epizódban láthatjuk is. Remélhetőleg megtalálja a módját annak, hogy hozzáférjen képességeihez újra anélkül, hogy még egyszer ilyen fájdalmakon kelljen keresztül mennie.




Korábban említetted, hogy az első pár epizód lassan játszódik. Ez azt jelenti, hogy a karaktereknek minden történést feldolgozhatnak?
Természetesen. A második epizódra úgy tekintettem, mint a harmadik évad fináléjának útjára. Soha nem kaptak időt, hogy Alaric-ot gyászolják. Bizonyos értelemben a karakterek soha nem kaptak esélyt arra, hogy leüljenek és elgondolkozzanak a szörnyű dolgokon, amelyek velük történtek. Így tudatjuk a közönséggel, adunk nekik esélyt, hogy gyászoljanak. Aztán majd ezt eltesszük és megyünk tovább. Több szempontból a harmadik epizód a negyedik évad premierje, hisz új fejezet kezdődik. Az első és második epizód inkább még a harmadik évadhoz tartozik.
Ha már ezt elmondtad, miért izgulsz a legjobban a negyedik évaddal kapcsolatban és mi kezdődik el a harmadik epizódban?
A kezdetek alatt, kapcsolatok változnak meg, ha lehet így mondani, keresztül mennek a fedélzeten, minden karakter. Amit elárulunk, úgy hívnánk, hogy valamilyen gonosz közeledik. Az ajtó nyitva áll egy igazán nagy mitológia számára, amellyel a negyedik epizódban találkozunk először. Ebben aqz epizódban lesz az első visszatekintés. A karakterek közt lesz néhány konfliktus, látni fogjuk, hogyan boldogulnak ezzel és néhány szép pillanatot is látni fogunk bizonyos karakterek közt. Lesz egy szexi pillanat egy páros közt… és a sorozatnak nincs elege ebből!

TV Guide interjú

Bonnie okozta a nagymamájának halálát (ismét). Hogyan hozza helyre?
Nem tud mit tenni, hiszen nincs ereje. Szóval először magát okolja, szomorú lesz, láthatjuk majd a második epizódban. Aztán a negyedik epizódban térünk vissza rá, és lehetséges, van rá esély, hogy visszakapja az erejét normális úton.
David Alpay karaktere segít ebben neki?
Találkozik az új professzorral, aki átvette a nagyija helyét és szakértő az okkult tudományban és a boszorkányságban. Érdekesnek találja Bonnie-t mentorként és végre Bonnie talál valakit, aki megérti, akivel beszélhet és aki segíthet neki meggyógyulni.
Az új vámpírvadászt, Connort nemsokára láthatjuk. Mit tudsz elmondani róla?
Az első dolog, amelyre hőseink rájönnek, amikor a városba érkezik az az, hogy nagyon jó vadász. Már találkoztak korábban hozzá hasonlóval, de Ő teljesen más. A kérdés az, hogy Ő miben más és miért olyan jó, mi motiválja, mi a története, mit tudnak mások róla és a kérdések megválaszolása a negyedik epizódban kezdődik, a visszatekintéssel.

Caroline és Tyler újra együtt van, de Candice Accola elmondta, hogy nem lesz olyan könnyű nekik. Ez Hayley miatt van?
Caroline és Tyler közt nagyon erős kötelék van. Nagyon sok mindenen mentek keresztül, de a körülmények miatt minden joguk megvan, hogy aggódjanak. Tyler még mindig aggódik Klaus miatt, hisz érdeklődik Caroline iránt és Caroline még mindig egy tinilány, és habár a leggonoszabb vámpír van a városban, még mindig féltékeny és bizonytalan, ha egy másik nő jön. Hayley érkezése a városba nyilvánvaló, és Caroline-nak ennek a történetnek a végére kell, hogy járjon, mit jelent a kapcsolata Tylerrel. Vicces lesz, amikor ez az egész Klaus fülébe jut.


Klaus és Rebekah jelenete… Kire tudnak támaszkodni most?
Rebekah nem számít, hogy mennyire dühös a bátyjára, mindig ott van neki, de most egyedül van és nincsen egy barátja sem, úgy megy vissza az iskolába, mint ‘mindenki első számú ellensége’. Elcseszte. Klaus szíve mélyén mit sem szeretne jobban, mint egy családot, hogy legyen egy családja, viszont egy kis szigeten van úgymond, szóval Ő is egyedül van.
Bármi a második epizódról?
Elena akaratlanul megbántja Stefant és ezután a tettének következményeivel kell majd foglalkoznia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése